Makrill e gött

Makrillfiske “Dörjetur”

makrillfiske, västkusten, Knippla, Öckerö, fiska makrill

 

 

Välkomna till Bohuskusten för makrillfiske, en del av västkustens kulturarv.

 

Med M/S Sarita puttrar vi västerut för en storslagen naturupplevelse, som redan innan de grönsvarta snabbsimmande fiskarna nappar skapar fiskelycka. Har vi tur (eller är det skicklighet?) landar vi i ett kokande hav av makrillstim. Då är det omöjligt att inte få napp!

 

Så här fiskar vi

Vi fiskar med ränndörj, makrillvinda eller spön, beroende på förutsättningarna och fångsten rensar vi och tillagar antingen ute på någon av de fina öarna utanför Knippla, eller när vi kommer in i hamn igen. Om ni inte hellre vill ta med fisken hem för att visa att fångsten inte bara är snack från en storfiskare … Turen är till för dig som tycker om att komma ut på havet och att fiska. Du får gärna vara nybörjare. Är du en fantast o storfiskare kan denna tur vara lite för enkel för dig. Vi håller oss i lugna vatten och kustnära.

 

Makrillen är en vandrande fiskart som simmar både långt ut till havs och nära land. Med våra skeppares erfarenhet navigerar vi rätt och vi anpassar självklart en makrillfisketur efter era önskemål.

 

När passar makrillfiske som aktivitet? Maj-september. I alla fall om man vill ha napp, he he.

 

 

Prisexempel grupptur 3 tim 4995 kr max 12 pers (man fiskar bäst 6  pers i taget). Inkl rens av fiskmakrill, makrillfiske, Knippla

Prisexempel  Grupptur 6 tim 9995 kr max 12 pers (man fiskar bäst 6  pers i taget). Inkl rens av fångst. Begränsat antal flytvästar för barn.

 

ps. en bonuseffekt av makrillfiske kan innebära torsk, sej, vitling och bleka på kroken.

 

För fiskelycka, kontakta oss!

Du kan i lugn o ro njuta av vindar o hav i vår trygga MS Sarita. I 6-8 knop tar hon oss i lugn o ro säkert från start till mål. Sarita är en Kustjulle 1000 som är byggd för fiske i öppet hav.

 

Vi utgår från Källö-Knippla. Efter överenskommelse hämtar vi även upp grupper vid Lilla Varholmen, ostsidan av Hönö och Öckerö eller på Björkö. Fråga oss om ni har andra önskemål, vi gillar nytänk!

Ring oss på 0738018921
eller maila oss på hej@kallo-knippla.se

Vi ses!
Claes, Malin, Patrik och Stefan

[bookingactivities_form form=”5″]