Strandstädning med Västkuststiftelsen

 

Vi älskar havet! Och vi bryr oss extra mycket om havet och livet i och omkring det. Gissa om vi är stolta över vårt samarbete med Västkuststiftelsen?!

 

Ja, ni gissade rätt: vi är hejdlöst stolta. Och tacksamma över att få vara med vid Västkuststiftelsens sida när vi alla tillsammans städar stränder. För visst vill ni hänga med på strandstädardag? För att minska nedskräpningen av framförallt plast i havet. Visste ni att man räknar med att det år 2050 finns mer plast än fisk i havet? Och så kan vi ju inte ha det!

 

Välkomna ombord

Vi hälsar er välkomna ombord på en eller flera turer för att bidra till renare hav och mindre skräp längs kusten.

 

Ombord på Sarita tar vi oss ut till öar i södra Bohuslän som är i behov av strandstädning. Med oss har vi säckar och handskar från Västkuststiftelsen.

 

Följande dagar och tider har vi strandstädarturer, men eftersom vi brinner så för detta är ni självklart välkomna att höra av er med önskemål och/eller bokning vid andra tillfällen.

OBS allt nedan givetvis beroende på Covid situationen. Vi har ändrat från 12 pers per tur till 8 anpassat till Corona.

24 April städar vi Knippla tillsammans. Från kl 0900 (Boka i kalendern nedan) Närmare information om plats osv kommer senare.

 

Åttonde maj (Fullbokat se nedan tur den 15:e istället) är det Nordiska strandstädardagen. Då kör vi i Västkuststiftelsens regi och städar tillsammans med hela Norden. Vilken grej! (Boka i kalendern nedan). Vi städar på Lindholmen väster om Öckerö/Hälsö. Vi avgår kl 10 från Hönö Pinan och är tillbaka vid 14 tiden ca. Fika som kommer med kommer från restaurang Matjes på Källö-Knippla. För den som önskar äta en sen lunch eller tidig middag, kommer vi att kunna lämna utanför Matjes istället för på Pinan. Boka i så fall på www.matjespaknippla.se. Bokning görs i kalendern nedan.

 

Femtonde maj fortsätter vi att städa på Risö norr om  Knippla. (Boka i kalendern nedan) Vi kör i Västkuststiftelsens regi och städar tillsammans för en ren kust. Vi avgår kl 10 från Hönö Pinan, 10.20 från Burö om du hellre vill bli hämtad där och är tillbaka vid 14 tiden ca. Fika som kommer med kommer från restaurang Matjes på Källö-Knippla. För den som önskar äta en sen lunch eller tidig middag, kommer vi att kunna lämna utanför Matjes istället för på Pinan. Boka i så fall på www.matjespaknippla.se. Bokning görs i kalendern nedan.

 

Åttonde Augusti är det Nordiska strandstädardagen igen. Då kör vi i Västkuststiftelsens regi och städar tillsammans med hela Norden. Vilken grej! (Boka i kalendern nedan). Om vi städar på Lindholmen väster om Öckerö/Hälsö får vi se. Vi avgår kl 10 från Hönö Pinan och är tillbaka vid 14 tiden ca. Fika som kommer med kommer från restaurang Matjes på Källö-Knippla. För den som önskar äta en sen lunch eller tidig middag, kommer vi att kunna lämna utanför Matjes istället för på Pinan. Boka i så fall på www.matjespaknippla.se. Bokning görs i kalendern nedan.

 

O du: Är ni en grupp som vill åka ut någon annan dag? Hör av er!

 

Det här ingår:

  • handskar att plocka skräp med och säckar att fylla, från Västkuststiftelsen
  • fika
  • båttransport till och från Knippla ut till ö, annan upphämtnings-/avlämningsplats vid förfrågan

 

Pris:

OBS den 8:e Maj Fullbokat, är det helt gratis att åka med oss, då sponsrar Västkuststiftelsen oss. Och er! Och havet …

15:e Maj 350 kr/person (självkostnadspris för fika och drivmedel, vårt arbete är ideellt de här dagarna)

Max 8 passagerare/tur (Coronaregler). Vid större sällskap kör vi extraturer.

 

24 April ingår ingen båttur (om ni inte vill förstås), självkostnadspris för fika tillkommer.

 

Vi ger tillbaka till havet

 

När vi drog igång Knippla båtcharter visste vi att vi samtidigt som vi jobbade med havet och människor (sådant  vi gillar massor), så vill vi att vår verksamhet ska bidra till något gott. Nu har vi alltså bestämt oss för att ge tillbaka till havet på många olika sätt. Vårt samarbete med Västkuststiftelsen är ett av dem. Wow för det säger vi. Vad säger ni?

 

Självklart kör vi Sarita uteslutande på förnyelsebara drivmedel

 

 

Hör av er! Tillsammans gör vi skillnad för vår fantastiska kust.

Välj en tur / Pick an event on the calendar: