Äventyret med Hummerfiske

Hummerfiske runt Källö-Knippla

Hummerpremiären infaller alltid första måndagen efter den tjugonde september och för fritidsfiskare är det slutfiskat den 30 november.

 

den här perioden lastar vi Sarita med hummertinor, tålamod och nyfikenhet och ger oss ut för att hitta bästa platsen (ni vet hur det är med kantarellställen va?).

 

Som med så mycket annat börjar äventyret långt innan det börjar … Det räcker att komma ut på ön för att förstå att något är i görningen dagarna innan hummerpremiären. Bryggor och sjöbodar myllrar av folk som viskar om hemliga ställen där hummern nog finns i år, där ingångshålen i tinorna (kubera som lokalbefolkningen säger med sin sydbohusländska dialekt) mäts, där tyngder läggs i tinorna så att de sjunker och där agn lastas ombord på båtarna.

hummerfiske, hummer, Knippla, västkusten, Bohuslän, Göteborg, fisketur

 

 

Kommer ni ihåg känslan inför jul när ni var barn? Det här påminner om den. För att inte tala om känslan när tinorna lyfts upp från havets botten!

 

Följ med oss på  M/S Sarita och vittja våra hummertinor, agna om o lägg ut dem igen. Vi lägger våra hummertinor runt Nordöarna i Göteborgs norra skärgård.

 

Efter turen finns möjligheter att koka hummer och äta den nykokt.

 

Vill ni hänga med på det mytomspunna hummerfisket? Turen tar cirka 2-3 tim.

 

Prisexempel  7995 kr max 12 pers.

 

Du kan i lugn o ro njuta av vindar o hav i vår trygga MS Sarita. I 6-8 knop tar hon oss i lugn o ro säkert från start till mål. Sarita är en Kustjulle 1000 som är byggd för fiske i öppet hav.

 

Vi utgår från Källö-Knippla. Efter överenskommelse hämtar vi även upp grupper vid Lilla Varholmen, ostsidan av Hönö och Öckerö eller på Björkö. Fråga oss om ni har andra önskemål, vi gillar nytänk!

Ring oss på 0738018921
eller maila oss på hej@kallo-knippla.se

Vi ses!
Claes, Malin, Patrik och Stefan